בעלי מלאכה, וולקאם!

הידעתם: כדי לעבוד כחשמלאי בקנדה צריך רישיון?
גם רתכים, שרברבים, שיפוצניקים, הנדסאים, מכונאים, פקחי בניה, מנעולנים, נגרים…
אפילו מעצבי שיער, טבחים, אופים ועוד זקוקים להסמכה כדי לעבוד.

המדריך לקבלת רשיונות לבעלי מלאכה

גם בקנדה בעלי מקצועות המלאכה צריכים, בדרך כלל, רשיון ולמרות שהרשיון הישראלי לא תקף בקנדה עדיין ההסמכה והניסיון התעסוקתי מישראל משחקים לטובתכם.

אם בכל זאת תרצו לעבוד במקצוע שלכם ללא רשיון קנדי, תוכלו רק לעבוד בתור אסיסטנטים או תחת איש מקצוע מוסמך, מה שאומר שכר נמוך בהרבה, וכמובן שלא תהיה לכם אפשרות לעבוד כעצמאים (שבתכלס זה מה שכולם רוצים, ובצדק!).

במידה והצלחתם לקבל את הרישיון המקומי, קנדה מציעה חיים טובים לכם ולמשפחתכם, עם רמת חיים מהטובות בעולם והכנסה גבוהה בהרבה מהממוצע.

טיפ1: חפשו באתר הרשמי את המקצוע שלכם וראו את רמת השכר (השעתי) הצפויה לכם כשכירים - קליק >>
טיפ2: כמובן שכעצמאיים רמת הכנסה מוכפלת ואף יותר.

הגירה במסלולים לבעלי מלאכה

מקצועות בעלי מלאכה (Trades בלעז) מבוקשים מאד בקנדה בשנים האחרונות בשל הצמיחה הגדולה באוכלוסיה והדרישה העצומה לבנייה ותשתיות, ולכן קנדה פתחה מסלולי הגירה ייעודיים למקצועות האלו - גם בפרובינציות וגם פדראלי.

כדי להתקבל למסלולים האלו יש צורך ברישוי והסמכה מקומיים (הסבר על תהליך הרישוי בהמשך המאמר).

טיפ: כדי להיות זכאים לתושבות הקבע שלכם בקנדה תצטרכו, בדרך כלל, לעבוד כשכירים במקצוע שלכם במשך כשנה-שנתיים.

לאחר קבלת תושבות הקבע (תהליך שיכול לקחת בין שנה לשלוש שנים) תוכלו לפתוח עסק ולעבוד כעצמאים ולהגדיל את ההכנסה שלכם משמעותית.

אם אתם לא נמצאים בקנדה עם רשיון העבודה של הישראלים עדיין תוכלו לפתוח פרופיל ב-Express Entry, ואם הנתונים שלכם מתאימים יש סיכוי טוב שאחת הפרובינציות "תשלוף אתכם" ותזמין אתכם להגיש דרכה בקשה לתושבות קבע, כל זאת בלי שהייתם צריכים לעזוב את ישראל.

גם במקרה הזה תצטרכו רישיון מקצועי קנדי, הצעת עבודה ממעסיק מתאים ועבודה כשכירים בתקופה הראשונה.

התהליך לקבלת רישיון הקנדי

הבעיה: להשיג את הרישיון המקומי זה אתגר לא קטן, במיוחד למי שנמצא מחוץ לקנדה או למי שנמצא כאן עם אישור עבודה ועדיין אין לו תושבות קבע.

הגופים, שמספקים את הרשיון, מוכנים לעבוד כמעט תמיד רק עם תושבי קבע ואזרחים, אז כדי שתוכלו להתחיל בכלל בתהליך הרישוי תצטרכו לשכנע את הרשויות לאפשר לכם להבחן ולעבור את מבחן ההסמכה באנגלית במקצוע שלכם.

המבחן, אגב, כולל את הכרת שיטות העבודה הקנדיות והתקנים המקומיים, השונים מאלו שבישראל.

למה כדאי? ברגע שמצליחים להשיג את הרישיון, הדרך לתושבות הקבע ולפרנסה מכובדת קלה יותר.

יש פתרון!

מאחר שאתם לא הראשונים, שרוצים לקבל הסמכה מקומית, למרות שאתם לא תושבי קבע, יש לנו אנשי מקצוע יעודיים, שיכולים לייצג אתכם מול הרשויות, לפעול בשמכם כדי לקבל את האישור להבחן, ולהכין אתכם לבחינה.

ויש גם פתרון למי שמתקשה באנגלית.

ישנם יותר מ-80 מקצועות בהם ניתן לקבל רשיון קנדי ועם הרישיון הזה תוכלו לעבוד בכל הפרובינציות. כדי לבדוק האם המקצוע שלכם דורש רשיון מקומי ומה התנאים בהם אתם יכולים לקבל אותו, מלאו את הטופס בלינק הזה (בעברית) ונחזור אליכם עם פרטים נוספים: קליק למילוי הטופס >>

חיים חדשים בקנדה כחשמלאי – מקרה אמיתי מהזמן האחרון

אלי (שם בדוי) בעל תעודת הנדסאי מאורט עם ניסיון עבודה של שלוש שנים כחשמלאי בצה"ל ושלוש שנים בחברת החשמל, עבר לקנדה בחודש ספטמבר 2024 והגיש בקשה לויזת העבודה הזמנית של הישראלים.

בזמן ההמתנה לויזת העבודה ניסה, אך לא הצליח, לקבל אישור לעבור את הבחינות המקצועיות כחשמלאי ופנה אלינו כדי שנלווה אותו בתהליך.

במסגרת התוכנית שלנו לבעלי מלאכה הוא השלים קורס הכשרה קצר, ותוך שבועיים קיבל את ההודעה המשמחת שהרשויות אישרו את הפניה שלנו והוא יכול לגשת להבחן!

בשלב הבא הכנו את אלי למבחן ההסמכה שאותו עבר בהצלחה וכיום אלי הוא חשמלאי מוסמך גם בקנדה.

בזכות הרשיון והעבודה שקיבל כחשמלאי בחברה מקומית הוא יכול תוך מספר חודשים להגיש בקשה לתושבות הקבע.

hadoctor

https://twitter.com/ovrimtocanada2

https://twitter.com/ovrimtocanada2
Previous
Previous

קשיי קליטה

Next
Next

חוויות מחדר המיון