מסלולי הגירה

general

הסבר כללי

מסלולי ההגירה בקנדה נחלקים למסלולים זמניים ומסלולים לתושבות קבע (PR).

יש לעיתים אפשרות להתחיל במסלול זמני (כמו רשיון העבודה הזמני לשלוש שנים במסלול של הישראלים, ויזת סטודנט וכו’) ולאחריו, אם תרצו להישאר בקנדה, להגיש בקשה לתושבות קבע.

מומלץ לבדוק מראש האם יש מסלול שיתאים לכם להגשת בקשה לתושבות קבע (PR).
ההתאמה למסלול נקבעת לפי הנתונים האישיים שלכם, וההגשה מתבצעת בדר”כ לאחר שתשהו בקנדה תקופה מסוימת עם רשיון העבודה / הלימודים הזמני שלכם.

שהיה בקנדה במסלול זמני (כמו למשל רשיון עבודה) לא מבטיחה קבלת תושבות קבע ואזרחות, ואנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם יועץ הגירה מנוסה ולהבין מהם המסלולים שמתאימים לכם לפני שאתם אורזים מזוודה וקונים כרטיסי טיסה.

בגדול

מאחר שקנדה היא מדינה קולטת הגירה כמדיניות, כדי להצליח להגר לכאן חשוב להבין את מערכת ההגירה ואת מסלולי ההגירה המתאימים לכם, בהתאם למצבכם האישי (גיל, השכלה, משפחה, נסיון תעסוקתי וכו’).

העניינים מעט מורכבים, אבל בזכות הבירוקרטיה השקופה והיעילה של קנדה, תוכלו למצוא את המסלול שמתאים לכם.
באתר משרד ההגירה הקנדי תמצאו את כל המידע על מסלולי ההגירה השונים, מויזות לימודים ועבודה ועד תושבות קבע, אך לא תמיד אפשר וכדאי לעשות את התהליך לבד.

סוגי מסלולים

מערכת ההגירה בקנדה מתחלקת למסלולים זמניים ומסלולים לתושבות קבע (PR):

  • מסלולים זמניים: סטודנטים, עובדים (LMIA), תיירים ומבקרים (Visitors) - כל אלו מוגבלים בזמן, כאשר בתום התוקף שלהם אי אפשר להשאר בקנדה ללא הארכה, אשרה חדשה או תושבות קבע.

  • תושבות קבע (PR): זו למעשה אשרה שמאפשרת לחיות בקנדה כמו אזרחים קנדיים מן השורה (רק בלי הזכות להצביע). לאחר תקופת זמן ניתן, אך לא חובה, להמיר את תושבות הקבע באזרחות קנדית מלאה.

אם החלטתם לעשות את המעבר תצטרכו לבחור את המסלול המתאים לכם ולמשפחתכם:
צעירים בעלי תארים מתקדמים יכולים להגיש מועמדות ישירות לתושבות קבע, אך עבור רוב המהגרים המסלול המתאים מתחיל באשרה זמנית (לימודים או עבודה) עם תכנון לטווח ארוך כיצד להפוך לתושבי קבע.

הערה: ישנם 2 סוגים של תוכניות הגירה - פדראליות ופרובינציאליות.
למהגרים רבים קל יותר להגר בתוכניות פרובינציאליות, שמאפשרות מסלולים מהירים מאד לתושבות קבע בתנאי שאתם חיים ועובדים בפרובינציה הרלוונטית.

אמנם כל המידע האמור מופיע באתרי ההגירה הרשמיים, אך מאחר שהמערכות מורכבות ומשתנות לפרקים, אל תנסו לעשות את התהליך לבד ללא יועצים מוסמכים ומנוסים.

israel

התכנית הזמנית לישראלים

בשל המצב בארץ, קנדה מעניקה ויזת עבודה או לימודים לישראלים!

רשיון העבודה פתוח (כלומר ניתן לעבוד כמעט בכל עבודה) ותקף ל-3 שנים.

דרישות הסף לויזה לפי האתר הרשמי הן דרכון ישראלי ושהות בקנדה בעת ההגשה (על סטטוס זמני / תייר).

חשוב להערך מראש עם תכנית להגשת תושבות קבע לפני תום 3 השנים - לכן אנו ממליצים לפנות לייעוץ הגירה.

התכנית הוארכה ונכון לעכשיו תסתיים ביולי 2025.

EE

Express entry

תכניות ה-express entry מבוססות על שיטת הניקוד, והן מתאימות בדרך כלל לאנשים משכילים (בעלי תארים מתקדמים) מתחת לגיל 30. כל כמה חודשים מודיעה ממשלת קנדה על הניקוד, שהחל ממנו כל הבקשות מתקבלות.
ניתן להגיש את המועמדות לתוכנית הזו בעצמכם, או להשתמש ביועצי הגירה, שיעזרו במילוי הטפסים הרבים.
את ההגשה לתכנית זו תבצעו או מישראל או מקנדה (בהנחה שאתם כאן עם ויזת עבודה או לימודים), וזמני ההמתנה יכולים להגיע לשנה או יותר, בהתאם לניקוד שלכם.

לקריאה על שיטת הניקוד ובדיקת התאמתכם בקרו באתר ההגירה הקנדי.

work

לימודים ועבודה

ניתן לקבל אשרות שהייה זמניות לצרכי לימודים גבוהים או עבודה.
אם מעסיק מציע לכם הצעת עבודה, שעומדת בתנאים של משרד העבודה הקנדי, תוכלו לקבל אשרת עבודה למספר שנים (LMIA). את האשרה מקבלים בדרך כלל מהר מאד, וניתן להאריך אותה עד ל-7 שנים בסך הכל, כל עוד המשרה שלכם בתוקף. העבודה בקנדה (במשרות המתאימות) תקנה לכם נקודות, וכך תוכלו תוך כשנתיים להגיש מועמדות דרך express entry או דרך תכניות פרובינציאליות. מומלץ לדבר עם יועץ הגירה ולתכנן מראש כיצד ומתי להגיש מועמדות.

אם התקבלת בקנדה למוסד להשכלה גבוהה (אוניברסיטה או קולג’) ללימודים של חצי שנה או יותר, תוכלו לקבל ויזת לימודים.
בתום הלימודים תהיו זכאים בדרך כלל לקבל ויזת עבודה PGWP (post graduation work permit), שתקפה עד 3 שנים, תלוי במסלול הלימודים והאישור של מוסד הלימודים. מומלץ לבדוק האם מוסד הלימודים בו בחרתם מאושר ע”י מערכת ההגירה הקנדית.
הלימודים והעבודה לאחריהם יכולים להקנות לכם מספיק נקודות כדי להגיש מועמדות דרך express entry. מומלץ גם כאן להתייעץ עם מומחים כדי להבין את סוגי העבודה ותכניות הלימוד, והניקוד שתקבלו.

PNP

תכניות פרובינציאליות (PNP)

הפרובינציות מציעות מסלולים מקוצרים ומהירים לקבלת תושבות קבע. לתכניות האלו ישנן מגבלות ודרישות מיוחדות (למשל מגורים בפרובינציה למשך מספר שנים) והן מתאימות למקצועות מסוימים בלבד. תוכלו לקרוא עוד כאן, ובכל מקרה כדאי לדבר עם יועץ הגירה לתכניות האלו.

כיום התכניות הפרובינציאליות עשויות להיות הצ’אנס המהיר (ואולי היחיד) לישראלים רבים לקבלת PR.

Health

רפואה ומקצועות הטיפול

משרד ההגירה הקנדי הודיע שהחל משנת 2025 תנתן עדיפות לעוסקים במקצועות הטיפול, וביניהם פסיכולוגים, תרפיסטים, יועצים חינוכיים, דיאטנים, כירופרקטים, וטרינרים, טכנאי רנטגן, רפואה סינית… יחד עם אחיות ורופאים, כח עזר רפואי, עובדי מעבדה, פיזיותרפיסטים, אופטומטריסטים, רופאי שיניים ועוד.

אם אתם עוסקים באחד ממקצועות הטיפול יתכן שתוכלו להגיש בקשה לתושבות קבע עוד מהארץ ולהגיע לקנדה כבר כמחזיקי PR (תושבות קבע).

אנו מקימים בימים אלו מערכת שתעזור לכם גם עם תהליך ההגירה המזורז ועם המרת הרישיונות ורישום בגופים המקצועיים בקנדה.

לבדיקת התאמה מהירה לחצו כאן >> למילוי טופס קצר ונחזור אליכם בהקדם.

trades

תכניות ייעודית לבעלי מלאכה

מקצועות בעלי מלאכה (Trades) מבוקשים מאד בקנדה בשנים האחרונות בשל הצמיחה הגדולה באוכלוסיה והדרישה העצומה לבנייה ותשתיות. לכן נפתחים מסלולים יעודיים למקצועות כגון פקחי בנייה, מכונאים, רתכים, מנעולנים, חשמלאים, שרברבים, נגרים ועוד ועוד.
התכניות האלו פדראליות ופרובינציאליות, אך כדי להתקבל אליהן יש צורך ברישוי והסמכה מקומיים.

כדי לענות על הביקוש הרב אנו שוקדים על הקמת תכנית הכשרה לבעלי מלאכה ישראלים בקנדה!

לפרטים והצטרפות לרשימת ההמתנה לחצו כאן >>

world

בעלי אזרחות נוספת

אם אתם מחזיקים באזרחות נוספת מלבד הישראלית (גרמנית, פורטוגזית, אנגלית, פולנית ועוד) ייתכן שאתן מתאימים לתוכנית בשם Work holiday visa - ויזת עבודה בחופשה.

התכנית מתאימה רק למדינות המשתתפות בתכנית (לחצו כאן לבדיקת זכאות) והיא יכולה להקנות לכם רשיון עבודה בקנדה לתקופה של עד שנתיים בדרך כלל.
התכנית מתאימה לצעירים עד גיל 30 או 35, ללא בני זוג או ילדים.

אם תכננתם נכון את הויזה הזמנית, תוכלו להגיש בקשה לתושבות קבע לפני תום הויזה - מומלץ בחום להתייעץ עם יועצים מוסמכים כדי לא לבזבז את ההזדמנות הזאת!

fr

דוברי צרפתית

קנדה מציעה כיום מסלולים ל-PR לדוברי צרפתית (בין אם מחזיקים בדרכון צרפתי או לא), שאינם מתכוונים לגור בקוייבק - אלא בכל פרובינציה אחרת. דרישת הסף היא לעבור מבחן שפה בצרפתית בנוסף למבחן באנגלית.

SP

ספונסרשיפ

זהו מסלול שמאפשר לאזרחים קנדים או מחזיקי PR להביא לקנדה את בני משפחתם.
הוא מתחלק לשלושה סוגים:

  • העברת אזרחות לילדים של אזרחים קנדים

  • קבלת PR לבני/בנות זוג של אזרחים או מחזיקי PR

  • קבלת PR להורים של אזרחים או מחזיקי PR