שיטת Ovrim להגירה לקנדה
הצלחנו לתפוס את תשומת לבכם? יופי! כי הדבר החשוב ביותר שהבנו בחודשים האחרונים הוא, שמכיוון שלא קיימת בישראל מערכת הגירה מוסדרת (חוק השבות לא נחשב), ישראלים רבים לא מבינים את השלבים הדרושים, כדי לזכות בסופו של דבר בדרכון הקנדי.
לא נדיר להיתקל במהגרים חדשים מהארץ, שרק רוצים להתמקם כמה שיותר מהר, להתחיל ללמוד או לעבוד, אבל לא מודעים לכך שהם עלולים לחבל בסיכויים שלהם לקבל תושבות קבע בתום ויזת העבודה הזמנית (כשמה כן היא, זמנית).
לא משנה כמה אנחנו “חופרים” למתקשרים אלינו בעניין תושבות הקבע - ישראלים כמו ישראלים מתקשים לתכנן לטווח הארוך!
בקיצור החלטנו להכין מדריך 🤗
להלן שיטת Ovrim להגירה בטוחה ומלאת ברק
את פ’ ובן זוגה א’ הכרנו בטוויטר (המכונה X), ואחרי התכתבות קצרה הם ביקשו שנעזור להם “לעשות סדר” בתהליך המורכב של המעבר לקנדה (והסכימו שנפרסם את הדברים כאן). פרסנו בפניהם את משנתנו ואת שיטת Ovrim וכנראה שהשארנו רושם טוב, כי למחרת בבוקר התעוררנו לציוץ הבא:
שמחנו והוחמאנו מהציוץ, אבל הזכרנו לפ’ וא’ (בסגנון המטיף שלנו 😇) שהשלב הראשון והכי חשוב בכל התהליך הוא להפגש עם יועץ הגירה שיעריך את הסיכויים שלהם לקבל תושבות קבע, ויכוון אותם לפרובינציה בה הם צריכים לגור.
*לכל מי שנתקל עכשיו לראשונה במונח פרובינציה, נספר כי בקנדה יש 10 פרובינציות שונות, כדוגמת הסטייטס בארה”ב, ובכל פרובינציה יש מסלולי הגירה “מקומיים” התפורים לצרכיה. מנגנון ההגשה מבוסס על שיטת ניקוד המורכבת מהנתונים האישיים של המבקש וכוללים גיל, מקצוע, רמת אנגלית וכו’.
לאחר כמה ימים כתבו לנו פ’ וא’ שהם מבואסים במידת מה, ושהחלום שלהם להתחיל את החיים בקנדה באזור טורונטו לא מציאותי, כי אם הם רוצים לקבל בהמשך את תושבות הקבע, הם צריכים לגור בהתחלה בפרובינציה אחרת.
“דבר אינו נצחי, מלבד השינוי” - הרקליטוס
השלב השני בשיטתנו הוא ההבנה שכמו כל דבר בחיים, מסלולי ההגירה משתנים לפרקים, ובמקום אלה שנסגרים נפתחים חדשים המיועדים למשוך בעלי מקצועות שהפרובינציה זקוקה להם. כך למשל נסגרה האופציה להגירה לאומנים, אך במקומה נפתחו אפיקים חדשים.
לכן אנו ממליצים למי ש”נעול” על ערים ספיציפיות בקנדה לפתוח את הראש, ולקחת בחשבון שייתכן ותצטרכו להתגורר ולעבוד בתקופה הראשונה גם במקום שלא הכרתם ותכננתם.
כולם רוצים להגיע לטורונטו או ונקובר, אבל ייתכן ואין לכם מספיק ניקוד כדי לקבל שם את תושבות הקבע.
השלב הבא: קהילה!
תתפלאו לשמוע שקהילה יהודית קיימת לא רק בטורונטו: בכל רחבי קנדה יש קהילות יהודיות וישראליות. יצרנו בעצמנו קשר עם רבות מהן, ונשמח להפנות אותכם לאנשי קשר ישראלים בקהילות השונות, שיעזרו לכם בהתאקלמות הראשונית, במציאת דירה, מסגרות לילדים, רשיון נהיגה מקומי, חשבון בנק… וגם בדבר החשוב ביותר: איפה יש סניף של Costco 😍
אז אם נסכם, הצעדים שעליכם לעשות הם:
ליצור קשר עם יועץ הגירה (איך בוחרים יועץ טוב? הסבר מפורט תראו כאן).
להבין יחד איתו איפה בקנדה אתם צריכים לגור ולעבוד כדי שיהיה לכם סיכוי טוב להגיש בקשה לתושבות הקבע.
להכין רשימת פרובינציות שבהן יש מסלולים שמתאימים לכם.
לדבר איתנו כדי שנוכל לקשר אתכם לאנשי קשר ישראלים במקום אליו אתם מגיעים.
ובכל מקום אליו אתם מגיעים בקנדה, תהיו בטוחים שיהיו לכם שכנים כאלה: