החיים השלווים בפרדריקטון, בירת ניו-ברונסוויק

המשימה שלקחנו על עצמנו בעקבות ה-7 באוקטובר (בניית האתר ועזרה לישראלים שעוברים לקנדה) לקחה אותנו למחוזות מרתקים: חלק מהתהליך היה חיפוש אנשי קשר ישראלים בפרובינציות השונות, שיעזרו ל”עולים החדשים” מישראל. חקרנו גם את הפרובינציות שבהן מסלולי ההגירה (נכון לרגע זה) קלים יחסית, וניתן לקבל בהן PR גם בגילאים מבוגרים יותר, וללא תארים אקדמאים.

אחת הפרובינציות אותן גילינו היתה ניו-ברונסוויק, שהיא פרובינציה קטנה יחסית עם כ-850,000 תושבים בלבד, אך למרות שאוכלוסייתה קטנה יחסית לשאר הפרובינציות, גם שם מתגוררים ישראלים שישמחו מאד אם יגיעו אליהם ישראלים נוספים ויגדילו את הקהילה.

פרדריקסון ניו-ברונסוויק התמונה מכאן

במיוחד עבור אלה מכם שיוכלו לקבל תושבות קבע במסלול של ניו-ברונסוויק, ביקשנו משרון, המתגוררת בפרדריקטון הבירה לספר לנו עליה ועל החיים השלווים שהיא מציעה:

פרדריקטון היא עיר שנוח וקל להתאקלם בה. האווירה בעיר קלילה ונעימה, והחיים מתנהלים באופן איטי ומרגיע. אז אם אתם מרגישים שאתם חייבים לנוח ולהירגע מהחיים בתקופה האחרונה בישראל, ייתכן שפרדריקטון היא המקום בשבילכם 😊

אם אתם מחפשים איזון בריא בין עבודה לזמן הפנוי תשמחו לדעת ששעות העבודה בפרובינציה מסודרות ומכבדות את הזמן הפרטי של העובד, כך שרוב האנשים מסיימים את יום העבודה בשעה 16:30 ומבלים זמן איכות עם המשפחה.

אוהבי הטבע מבינכם ייהנו מהטבע הפראי מסביב לעיר, ובקיץ יש המון מסלולים, מפלים ואגמים בהם אפשר לטייל. תוכלו גם לנסוע לארה”ב השכנה, שהגבול שלה נמצא כשעה נסיעה מפרדריקטון.

אוכלוסייה

האוכלוסייה בפרדריקטון היא בעיקר קנדית ותיקה, וכמות המהגרים נמוכה יחסית. תפגשו בעיר בעיקר קנדים שחיים פה במשך דורות. רוב האוכלוסייה המהגרת היא משכילה ומשתלבת בצורה טובה בשוק העבודה.

ישנם ארבעה מוסדות לימוד אקדמיים בפרדריקטון, ולכן בעיר יש אחוז גבוה יחסית של סטודנטים בינלאומיים.

ככלל האנשים מאוד אדיבים, כמעט כולם מתנדבים בארגון כזה או אחר ומעורבים בקהילה. האווירה בכביש, ברחוב, במקומות העבודה ובמרחב הציבורי מאוד מזמינה ורגועה (כפי שציינו, מומלץ בעיקר למי שמערכת העצבים שלו “על הקצה” אחרי התקופה האחרונה בישראל).

פרדריקסון ניו-ברונסוויק התמונה מכאן

מזג אוויר

כמו בשאר קנדה, תחוו כאן את ארבע עונות השנה: עונות האביב והסתיו מספקות חוויה מאוד מיוחדת. בסתיו העיר נצבעת בצבעים שונים של חום, אדום וצהוב, עם שלכת יפה וזאת עונה נהדרת לטיולים בפארקים, ובאביב העיר מתמלאת בצבעים עזים של ירוק יפהפה.

בחורף הטמפרטורות יכולות להגיע למינוס שלושים מעלות בחודשים היותר קרים, אך הבתים והמבנים הציבוריים מותאמים למזג האוויר, אז אל תדאגו, לא תסבלו מהקור 😎

פעילויות לילדים

העובדה שרוב החוגים לילדים מבוססים על התנדבות של התושבים היא בונוס עצום בחיים כאן. רוב החוגים לילדים (שאינם תחרותיים) מנוהלים ע”י מתנדבים, כך שההורה משלם סכום סמלי רק בעבור ציוד וביטוח.

רוב החוגים הם עונתיים, והרישום מתבצע כל שלושה חודשים, כך שהילדים יכולים להינות ממגוון פעילויות במשך השנה. ישנם גם ענפים תחרותיים לילדים מגיל 10, שבהם מתקיימים מספר אימונים בשבוע ומשחקים בסופי השבוע. חוגים תחרותיים אלו יקרים יותר, ומחירם משתנה.

העיריה גם דואגת להציע קייטנות מסובסדות לילדים בעלות של $140 , כאשר העלות הממוצעת לקייטנה היא $180 לשבוע.

במהלך הקיץ ישנן פעילויות חינמיות לילדים, והספרייה העירונית מתפקדת כמרכז קהילתי עם מספר פעילויות בשבוע.
חלק מהפעילויות מתקיימות בשמונה הבריכות החיצוניות שנפתחות במהלך הקיץ ברחבי העיר והכניסה אליהן חינם. העירייה דואגת לתחזוקה שלהן ולמצילים ובחורף מציעה העירייה פעילות חינמית של החלקה על הקרח.

פעילויות קיץ בפרדריקטון התמונה מכאן

מסגרות חינוך

כנהוג בכל קנדה, ילדכם יקבלו חינוך חינם החל מגיל 5 (טרום כיתה א'). לגילאים צעירים יותר יהיה מעט מאתגר למצוא גן בפרדריקטון, כיוון שהיצע הגנים נמוך - ליזמים בינכם: בררו לגבי פתיחת גן בעיר 🤓.

לילדים בבית ספר יסודי מסופק ציוד הלימודים מראש על ידי בית הספר. בחטיבת הביניים ובתיכון, ההורים צריכים לקנות את הציוד אך אין תשלום שנתי לבתי הספר כפי שנהוג בישראל.

ניו-ברונסוויק היא פרובינציה דו-לשונית, והתושבים יכולים לבחור לשלוח את ילדיהם לבית ספר צרפתי או אנגלי. הלימודים במערכת החינוך הצרפתית לגילאי 5 ועד סיום התיכון הם בחינם.

מגורים

אם בררתם את מחירי הבתים באזור טורונטו למשל, תופתעו לטובה מהנתון הבא: שכירות ממוצעת לדירת שני חדרים בפרדריקטון נעה בין $1800 ל-$2200, לא כולל חשמל וחנייה. ושכירות ממוצעת לבית עם שלושה חדרים וחצר נעה בין $2300 ל-$3000, לא כולל חשמל, מים וחימום.
רוב תושבי העיר גרים בבתי קרקע, אך יש גם בנייני דירות.

מערכת הבריאות

ביקורים אצל הרופאים השונים הם בחינם, ואין רפואה פרטית.

קהילה יהודית

נכון לעכשיו (ז”א בזמן כתיבת הפוסט הזה שבעקבותיו יזרמו עשרות משפחות לפרדריקטון 😉) מתגוררות בעיר כ-50 משפחות ישראליות ועוד כ-70 משפחות יהודיות, שאינן דוברות עברית. יש גרעין של מספר מתנדבים שמארגנים פעילויות בחגים ובבית הכנסת, ובעיר יש רב אורתודוקסי הפותח את בית הכנסת לתפילות יומיות. בבית הכנסת ניתן למצוא מגוון זרמים של היהדות וכולם חיים יחד באותה הקהילה.

השנה נפתח בבית הכנסת "בית ספר לעברית" שפועל כשעה בשבוע בימי ראשון והוא בתשלום סימלי.

אם אתם מרגישים שפרדריקטון ניו-ברונסוויק הוא המקום בשבילכם, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר ונקשר אתכם עם שרון ועם עוד חברים מהקהילה שישמחו לעזור לכם בהתאקלמות הראשונית - קליק >>

Previous
Previous

מצאנו את נרניה!

Next
Next

וונקובר - עיר ההייטק והקולנוע