מדריך לבחירת יועץ הגירה

החלטתם להגר? יופי! הצעד הבא הוא בחירת יועץ הגירה שייקח את כל הנתונים שלכם, יבחר מסלול הגירה שמתאים לכם, ירכז את כל המסמכים הנכונים ויגיש בעבורכם את תיק ההגירה ל IRCC.

נשמע לכאורה פשוט? אז זהו שלא. איך בוחרים מישהו שמחזיק את העתיד שלכם בידיו ואתם לחלוטין תלויים בו ובמומחיות שלו כדי לשנות את חייכם?
קבלו את המדריך המפורט לבחירת יועץ הגירה:

נתחיל בכמה עובדות

  • יועץ הגירה חייב להיות תושב קנדה, ולהיות בעל רשיון בתוקף. אז אם יועץ ההגירה שאתם שוקלים לעבוד איתו לא מופיע פה. עברו הלאה ליועץ הבא.

  • יועץ הגירה לא חייב להיות עורך דין: ישראלים רבים מתבלבלים וחושבים שכל היועצים הם עורכי דין, לא כך הדבר: יועצי הגירה לומדים את המקצוע ונבחנים כדי לקבל את רשיון יועץ ההגירה שלהם. ישנם גם עורכי דין שמתמחים בהגירה, אבל הם בדר”כ מתעסקים בתיקים מורכבים ובייצוג בבתי משפט להגירה.

  • לא כל היועצים מתמחים בכל המסלולים: יש יועצים שמגישים לאקספרס אנטרי, וכאלה שעושים יותר ויזות סטודנט, אחרים מבינים במסלולי ההגירה של הפרובינציות האטלנטיות, או במסלולי הגירה של אנשי עסקים, אמנים ועיתונאים. מומלץ לשאול את יועץ ההגירה כמה תיקים הוא הגיש ומה אחוזי ההצלחה שלו במסלול שמתאים לכם.

  • הנסיון של יועץ ההגירה חשוב יותר מהכל! הוא יכול לתת לכם מידע מהשטח שלא תקבלו משום קבוצת פייסבוק או מישהו שלא עובד ממש כיועץ הגירה.
    בגלל שיש הבדל בין החוק היבש כפי שמופיע באתר IRCC לבין היישום שלו בפועל, במיוחד בתוכניות מורכבות יותר, רק יועצי הגירה מומחים ומנוסים מכירים את כל הניואנסים. לדוגמא: לפני שהגשנו את התיק שלנו, יועצת ההגירה ביקשה שנמתין מעט עם ההגשה מכיוון ויועץ הגירה אחר שהיא מכירה קיבל כמה סרובים בתיקים דומים לשלנו, התברר כי קציני ההגירה הוסיפו שתי נקודות אותן הן רצו לבחון בכל התיקים מסוג זה, ולאחר ששינינו מעט את הדגשים בתיק הגשנו אותו, וכידוע הוא עבר בהצלחה.

יחס ושירותיות

”הרומן” שלכם עם יועץ ההגירה יימשך כמה חודשים לפחות ולעיתים גם כמה שנים, תלוי במסלול שלכם ובעומס במערכת ההגירה הקנדית. הגשת תיק לתושבות קבע אורכת זמן ומלווה בהכנה של עשרות מסמכים שמצורפים לתיק שלכם, הוכחות על לימודים, מצב משפחתי, שרות צבאי, בנקים ועוד.
לכן חשוב שהיועץ יתקשר אתכם בצורה שוטפת ושקופה, תאמינו לנו שהכי מלחיץ לגלות שחסר לכם מסמך כלשהו שנדרשתם להגיש ויש לכם שאלה בוערת ודד ליין מתקרב והיועץ לא עונה לטלפונים ולהודעות שלכם.

אז איך בכל זאת בוחרים יועץ?

מומלץ לקבוע שיחה ראשונית עם כמה יועצי הגירה: חלק נותנים ייעוץ ראשוני בחינם ואחרים גובים תשלום סימלי, בדר”כ אלה שגובים תשלום (שהוא זניח לעומת העלות הכוללת של ההגירה) יפרטו בעבורכם את המסלול המלא שיביא אתכם עד תושבות הקבע.
שאלו את יועץ ההגירה האם יגיש את התיק שלכם לרשויות ההגירה עם מכתב מלווה בו מופיע מספר הרשיון שלו, כתובת המשרד וחתימה. תתפלאו לשמוע שיש “יועצים” שנמנעים מנתינת מידע ל-IRCC ומגישים בעבורכם את התיק כאילו אתם הגשתם את התיק בעצמכם - גם במקרה זה שקלו לותר על שרותיו ולעבור ליועץ הבא.

בגדול, אתם צריכים לצאת מהפגישה הראשונה עם תחושה טובה ובטחון שאתם יודעים מה המסלול שמתאים לכם והשלבים בדרך לתושבות הקבע.
אם היועץ אומר לכם: “תבואו לקנדה ואז נחליט” - אני הייתי פוסלת אותו על הסף!

כמו כן, היועץ צריך לכלול בהצעה את כל בני המשפחה, ולהתייחס למצב בריאותי מיוחד אם יש, וכל נתון אחר שיכול להשפיע על סיכויי ההגירה שלכם לקנדה.
לאחר הפגישה דרשו לקבל הצעת מחיר בכתב הכוללת את כל שלבי הבקשה שלכם, עד קבלת תושבות הקבע, כולל לוח זמנים לכל שלב.
לדוגמא: איסוף חומרים - חודש וחצי, מילוי מסמכים עד שבועיים וכו’.
עדיף לשלם ליועץ לפי השלבים שנקבעו ולא לשלם את כל הסכום מראש. (כך שאם ראיתם במשך הזמן שהעבודה שהוא עושה לא מתקדמת לפי לוח הזמנים שקבעתם, או שאינו עושה עבודה טובה תוכלו להפרד לשלום בלי להפסיד כסף מיותר).

בחרתם יועץ הגירה?

מצוין! עכשיו מתחילה העבודה המפרכת של איסוף החומרים והמסמכים הרבים. לאחר שסיימתם והגשתם במזל טוב את התיק, אתם אמורים לקבל זמן קצר לאחר ההגשה את מספר התיק שלכם ב-IRCC, וצריכה להיות לכם גישה לסטטוס של התיק. כמו כן, במשך הזמן מתקבלים אצל יועץ ההגירה מיילים שונים ממערכת ההגירה והוא צריך ליידע אתכם על כל מייל ולהעביר אותו אליכם (שקיפות כבר אמרנו?).

לא אלאה אתכם בסיפורים ששמענו במשך השנים על יועצי הגירה: על היועץ שלקח את הכסף ונעלם, על זאת שכביכול הגישה תיק ללקוח אבל כבר שלוש שנים לא שלחה לו את מספר התיק ב-IRCC ועד היום הוא לא יודע אם התיק מטופל או לא, על זה שהמליץ ללקוחה לבחור במסלול מסוים שכלל לא התאים לה וגרם לה לאבד אלפי דולרים בתהליך שהיה ידוע מראש כי יכשל, ועוד ועוד סיפורים שהמשותף להם הוא אנשים חסרי לב שמתערבים בחיים של אנשים שכל רצונם הוא לשנות את חייהם לטובה.

טיפ1: יועץ ההגירה הוא בסך הכל בן אדם שאתם שוכרים את שרותיו, ולא שליחו של האל, אל תחששו לשאול אותו את כל השאלות הקשות, עדיף לעשות עבודת הכנה טובה עכשיו כדי לא להכשל מאוחר יותר.
טיפ2: תמיד תלכו בדרך הישר: גם אם הדרך להגירה נראית ארוכה, יש יועצי הגירה שה IRCC מודעים לקומבינות שהם עושים וכל תיק שהם מגישים נחקר לחומרה לפני שהוא מאושר.
טיפ3: קבלו הצעות מחיר מכמה יועצי הגירה, אל תפלו בפח של יועץ שגובה מחיר חזירי.
טיפ4: “נפלתם” על יועץ הגירה גרוע? אל תתייאשו, גם אם שילמתם לו על ייעוץ או תחילת טיפול בתיק תוכלו תמיד לעבור לעבוד עם יועץ הגירה אחר. (את הכסף ששילמתם לו החשיבו כ”דמי לימוד” ובחרו ביועץ אחר).

“אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים!” - דר’ סוס

Previous
Previous

מי מפחד מרופא שיניים?

Next
Next

תלאות התלתלים